Dr. Stavri J. DAJO Pata rastin të lexoj librin e Thanas Medit “Fjala e fundit e Sokrat Bubës”, që u laurua me Çmimin Kombëtar të Letërsisë 2013. Librin e lexova jo nga kërshëria e çmimit, porse ngase është romani i parë që trajton një komunitet i cili deri më sot mbetet mister për shoqërinë civile […]

Continue reading about Një roman që e meriton Çmimin Kombëtar të Letërsisë 2013. Për librin “Fjala e fundit e Sokrat Bubës” të Thanas Medit, Botime Toena 2013

admin on June 3rd, 2016

Mendime për përmbledhjen me novela dhe tregime “Të jesh i bukur dhe të vdesësh” përgatitur nga Stavri J. DAJO, Botime Literatus 2016. Prof. Asoc. Dr. Maklena NIKA Kostis Palamas, poeti i madh grek i brezit të viteve 1880, një nga përfaqësuesit më në zë të parnasizmit në Greqi, për herë të parë flet në shqip […]

Continue reading about Magjia e fjalës së Kostis Palamas në shqip