Të nderuar kolegë, miq dhe dashamirës të historisë, që asistoni në promovimin e librit Refugjatë grekë në Shqipëri (1945-1991) të autorit Stavros Dagios. Kam kënaqësinë të ndaj me ju disa mendime dhe opinione si historian i kësaj periudhe, i familjarizuar me periudhën që trajtohet, por jo edhe aq me temën e këtij libri, të cilin […]

Continue reading about Prof. dr. Hamit Kaba, Mendime për librin: Refugjatë grekë në Shqipëri (1945-1991 Literatus 2017

Αξιότιμοι συνάδελφοι, φίλοι και λάτρες της ιστορίας, που βρίσκεστε σήμερα εδώ στην παρουσίαση του βιβλίου «Έλληνες πρόσφυγες στην Αλβανία (1945-1991)» του συγγραφέα Σταύρου Ντάγιου. Έχω την ευχαρίστηση να μοιραστώ μαζί σας κάποιες σκέψεις και απόψεις ως ιστορικός αυτής της περιόδου, εξοικειωμένος με την περίοδο υπό εξέταση, αλλά όχι τόσο με το θέμα αυτού του βιβλίου, […]

Continue reading about Prof. Dr. Hamit KABA Σκέψεις για το βιβλίο «Έλληνες πρόσφυγες στην Αλβανία (1945-1990)» Literatus, 2017